Artiesten Handboek

Hoe het begint

Wij maken het gemakkelijk om uw werk te verkopen aan een gemeenschap van kunstliefhebbers en verzamelaars. Wanneer u een kunstwerk verkoopt, ontvangt u 75% van alle winsten. BEP-art regelt de logistiek van de verzending, en de verzamelaars betalen de verzendkosten, dus u hoeft zich alleen zorgen te maken over het dekken van de kosten voor verpakkingsmaterialen. Wij bieden veilige betalingen via bankoverschrijving of PayPal. Onze ondersteuningsspecialisten zorgen ervoor dat onze kunstenaars en verzamelaars financieel beschermd zijn bij elke verkoop. Word uitgekozen door onze curatoren voor aanbevelingen aan een breed scala van klanten, van ontwerpers tot architecten en van opkomende tot ervaren verzamelaars.

Upload je werk

Er is geen limiet aan het aantal kunstwerken dat u kunt uploaden. Wij nodigen u uit om zoveel mogelijk van uw kunstwerken te plaatsen en te verkopen! Zolang de grootte van uw afbeeldingsbestand 1500W X 1200H pixels of groter is, en in het kleurformaat RGB, zal uw bestand worden geaccepteerd voor upload.

Verpakken en Vesturen

1. U ontvangt een e-mail waarin u wordt geïnformeerd over de verkoop. U ontvangt ook informatie over de volgende stappen die u moet nemen om ons in staat te stellen het kunstwerk succesvol aan de verzamelaar te leveren. Deze stappen omvatten:

Het plannen van een datum en tijd voor onze koerier om uw verkochte kunstwerk op te halen. (De ophaling door de koerier moet plaatsvinden binnen 2 – 3 dagen nadat de verzamelaar het werk heeft gekocht.)

LET OP: Het is erg belangrijk dat u onmiddellijk een ophaaldatum en -tijd met de koerier plant nadat u op de hoogte bent gesteld dat uw kunstwerk is verkocht.

2. Als er 48 uur voorbijgaan en u hebt nog geen ophaaldatum gepland, ontvangt u een telefoontje en e-mailt u ons Artiestenteam.

3. Binnen twee dagen voor uw ophaaldatum ontvangt u een e-mail van ons om u te informeren dat uw verzenddocumenten nu beschikbaar zijn om af te drukken. Let op onze e-mails, in sommige gevallen kunt u uw verzendetiket via e-mail ontvangen van ons Ondersteuningsteam voor Artiesten.

4. Een koeriersdienst zal op de door u aangevraagde datum arriveren om uw pakket en de verzenddocumenten op te halen. Zorg ervoor dat u alle etiketten en verzenddocumenten aan de koerier overhandigt.

Aanvullende informatie over het verpakken, ophalen en leveren van kunstwerken:

Alle originele kunstwerken worden rechtstreeks vanuit de locatie van de artiest aan de verzamelaar verzonden.
De verzendkosten worden door de verzamelaar betaald op het moment dat het kunstwerk wordt gekocht.
U, de artiest, bent verantwoordelijk voor het verpakken van uw kunstwerk voor verzending, evenals voor alle verpakkingskosten.
U moet een Certificaat van Echtheid binnenin het pakket met uw kunstwerk opnemen. Lees hieronder verder voor meer informatie daarover.

5. Vervolgens wordt uw kunstwerk opgehaald en aan de verzamelaar geleverd. Let op dat de transittijd kan variëren afhankelijk van de locatie van uw klant. U ziet het volgnummer van uw zending op het etiket dat aan u wordt verstrekt. U kunt dit volgnummer gebruiken om de voortgang direct op de website van de vervoerder te volgen (bijv. FedEx, DHL, UPS, enz.)

Het is belangrijk om te noteren dat er bij internationale verzending douanevertragingen kunnen optreden. Dit is niet ongebruikelijk en zou u geen paniek moeten bezorgen. Ons vertrouwde Team van Artiesten en Klantenondersteuning houdt de voortgang van uw kunstwerk in de gaten tot het veilig bij uw klant is afgeleverd. We zullen uw klant gedurende het hele proces op de hoogte houden.

6. Zeven (7) dagen na de leveringsdatum aan uw klant zal uw betaling beschikbaar zijn. Aan het einde van de 7e dag (PST) sturen we u een e-mailmelding om u te laten weten dat uw fondsen klaar zijn voor uitbetaling.

Betalingen

BEP-art regelt de logistiek van de verzending, en verzamelaars betalen de verzendkosten, dus u hoeft zich alleen zorgen te maken over het dekken van de kosten voor verpakkingsmaterialen. Wij bieden veilige betalingen aan met behulp van een derde partij software als onze Uitbetaling Manager. Voor meer informatie over alles wat te maken heeft met hoe onze betalingen voor de kunstenaars werken, lees hieronder verder.

COMMISSIE

Als u een origineel werk verkoopt, ontvangt BEP-art een commissie op de uiteindelijke verkoopprijs. Als er een promotiekortingscode wordt aangeboden, wordt de korting afgetrokken van de prijs van het kunstwerk en wordt de commissieverdeling vervolgens berekend. (Zie hieronder voor meer informatie over Promotiekortingen)

Voor open editie prints hebben kunstenaars recht op 75% van de winst bij elke verkoop. Winst wordt berekend vanaf de uiteindelijke verkoopprijs minus de productiekosten.

Als u een Gelimiteerde Editie Print verkoopt via Limited by BEP-art, hebben kunstenaars recht op 75% van de winst bij elke verkoop.

OVER PROMOTIEKORTINGEN

Als er een korting is toegepast op uw verkoop, is dit omdat de verzamelaar een speciale promotiekorting heeft ingewisseld bij het kopen van uw werk. Af en toe bieden wij promotiekortingen aan als stimulans voor nieuwe en terugkerende verzamelaars om de voortdurend veranderende selectie van kunstwerken op onze site te verkennen. Wij vinden dat het aanbieden van promoties van tijd tot tijd kunstenaars de kans geeft om de aandacht van verzamelaars te trekken die voorheen niet bekend waren met hun werk en een betere kans om toekomstige verkopen te maken.

Als u een origineel werk verkoopt, ontvangt BEP-art een 25% commissie op de uiteindelijke verkoopprijs. Als er een promotiekortingscode wordt aangeboden, wordt de korting afgetrokken van de prijs van het kunstwerk en wordt de gebruikelijke verdeling vervolgens berekend.

Het is de moeite waard om te onthouden dat de commissie van BEP-art 25% is, terwijl de standaard in de galerie 40% tot 50% is. Dit betekent dat u vaak (zelfs met een korting) meer verdient aan uw verkopen met BEP-art dan wanneer u zou verkopen via een andere galerij die 40% commissie neemt.

Het is ook belangrijk op te merken dat u tijdens uw aanvankelijke aanmelding akkoord bent gegaan met deze voorwaarde (opgenomen in onze officiële verklaring van algemene voorwaarden).

BEP-art behoudt zich het recht voor om Originele Kunstwerken en/of Digitale Werken te promoten en op de markt te brengen door het gebruik van verkopen en/of kortingen. Het bedrag van de verkoop of korting is van toepassing op de verkoopprijs van Originele Kunstwerken en/of Gedrukte Werken met betrekking tot de Digitale Werken. Nadat de kortingscode is afgetrokken van de verkoopprijs, wordt onze gebruikelijke commissie van 25% toegepast.

Branding en Marketing

Veel kunstenaars vragen of we tips hebben hoe ze succes kunnen behalen op BEP-art — en die hebben we zeker! We moedigen u aan om alle onderstaande nuttige tips te lezen en te volgen om uw kansen op succesvolle verkopen en een vermelding op de site te maximaliseren.

Verkoop Checklist

1. Plan de ophaalafspraak met uw koerier

Zodra u een verkoop heeft gerealiseerd, ontvangt u een e-mail die de verkoop van uw kunstwerk aankondigt (gefeliciteerd!), en wordt u gevraagd een ophaaldatum te plannen. Dit is het moment waarop de koerier komt om uw ingepakte kunstwerk op te halen, meestal 2-3 dagen nadat de verzamelaar het werk heeft gekocht. Het is erg belangrijk dat u direct een ophaaldatum plant — als u niet binnen 48 uur reageert, ontvangt u een e-mail en/of telefoontje van ons Artiestenondersteuningsteam.

2. Verpak uw kunstwerk en print uw verzendlabels.

Heeft u uw ophaaldatum gepland? Geweldig. Ter voorbereiding op de komst van uw koerier, zult u uw kunstwerk verpakken volgens de BEP-art Verpakkingsrichtlijnen.

Twee dagen voor de ophaaldatum ontvangt u een herinnering per e-mail om naar uw Verkoopdashboard te gaan en uw verzenddocumenten af te drukken. In sommige gevallen zal het Artiestenondersteuningsteam direct contact met u opnemen.

3. De levering volgen

Zodra uw koerier arriveert voor uw geplande ophaalafspraak, nemen ze uw kunstwerk mee en gaat het op weg om aan de verzamelaar geleverd te worden. Wees geduldig! U kunt uw eigen voortgang volgen op de site van uw koerier. Kopieer simpelweg het volgnummer van uw verzendlabel en gebruik de website van uw gespecificeerde koerier om uw zending te volgen. Let op: bij internationale verzendingen kunnen er tijdens douane-inspecties vertragingen optreden. Deze vertragingen zijn volkomen normaal. Ons ondersteuningsteam staat in nauw contact met de verzamelaar en biedt hen ondersteuning en instructies gedurende het hele proces tot de veilige levering.

4. Levering aan de verzamelaar

Uw kunstwerk wordt veilig aan uw klant geleverd. Succes! In de zeldzame gevallen dat er een complicatie optreedt, zal het Artiestenondersteuningsteam contact met u opnemen aangezien zij de levering op elke stap volgen.

5. Tijd om betaald te worden!

Na 7 dagen vanaf de leveringsdatum kunt u naar het Verkoopdashboard gaan en een uitbetaling aanvragen!